Als je beschikt over een eigen tuin, is het natuurlijk leuk als je er lekker kunt zitten, genietend van al het moois. Niets leuker dan in je stoel zitten met een spannend boek, terwijl je uitzicht hebt op mooie kleurige bloemen, gezellige planten en wat lampjes. Een gezellige sfeervolle tuin nodigt veel meer uit om er te gaan zitten of dat nu alleen is of met wat vrienden of familie. Datzelfde geldt voor je huis. Je tuin of huis een make-over geven kan soms lastig zijn maar gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden. Om te beginnen, in dit artikel. Kan jouw tuin en misschien je huis wel een upgrade gebruiken? Lees dan snel verder.

Je tuin veranderen in een gezellige oase

Mocht je lekker tot rust willen komen in je tuin dan is een zen of rotstuin de ideale keuze. Hier komen veel Oosterse elementen terug. Bonsai bomen, bamboe en mos zijn hier uitstekende keuzes voor. Zorg ook voor genoeg ruimte, zo komt je zen tuin het beste tot zijn recht. Voeg wat gestapelde rotsblokken toe om echt die Oosterse sfeer te creëren. Een mooi pad aanleggen met witte kiezels is ook een aanrader, zo kun je al wandelend genieten van je mooie tuin. Om het af te maken kun je hier en daar wat mooie planten en bloemen plaatsen, bijvoorbeeld vetplanten. Zet nog een paar lantaarns en lampjes neer en je tuin is klaar voor gebruik.

Mooie planten voor in huis

Als je dan toch bezig bent met het upgraden van je tuin, dan kun je net zo goed even kijken of je huis nog wat extra´s kan gebruiken. Planten geven sfeer en zijn dus altijd een goede keus voor in huis. Neem bijvoorbeeld de Monstera, ook wel gatenplant genoemd. Deze plant kan erg groot worden dus zet deze in een van de hoeken van de kamer, zo heb je gelijk een eyecatcher als je binnenkomt. De Kentia palm is een mooie zachtgroene palm en perfect voor elke plek in huis. Ook heeft hij een luchtzuiverende werking dus deze plant mag zeker niet ontbreken. Haal ook een aantal kleinere plantjes zodat je deze leuk kunt verspreiden. Denk aan meloenplant, pannenkoekenplant of een mooie hangplant.