Raamdecoratie kunststof kozijnen is niet alleen een eenvoudig interieurelement, het biedt ook veel voordelen. Van privacy tot temperatuurregeling, raambekleding kan je huis er beter en comfortabeler uit laten zien. Het kan je helpen om je energie-efficiëntie te verbeteren en geld te besparen je elektriciteitsrekeningen. Het kan je meubels en vloeren ook beschermen tegen beschadiging door zonlicht. Dit komt door de UV-blokkerende stoffen die vervaging door de schadelijke stralen van de zon verminderen. Niemand hoeft zich zorgen te maken over hun privacy als ze thuis zijn. Raambekleding is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je ruimte privé en veilig is. Raambekleding kan worden gebruikt om privacy toe te voegen aan elk deel van je huis.

Bescherm je meubels en vloeren

Raambekleding draaikiepraam is de perfecte manier om je meubels, vloeren en gordijnen te beschermen. Ze helpen beschermen tegen krassen en vlekken, vervaging, hitte en kou. Raambekleding kan ook helpen voorkomen dat de bekleding van meubels vervaagt. Dit is natuurlijk ideaal als je het mooie uiterlijk van je meubels wilt behouden.

Temperatuurregeling

Raambekleding kan helpen om de temperatuur in je kamer comfortabeler te houden. Dat komt doordat ze licht blokkeren of warmte absorberen en UV-stralen blokkeren. Zo blijft je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Dit helpt om je elektriciteitsrekening laag te houden en om je het hele jaar door comfortabel te houden.

Verhoog de energie-efficiëntie

Raambekleding kan een geweldige manier zijn om de kosten van verwarming en koeling van je huis te verlagen. In de winter wil je misschien je ramen afdekken om tocht buiten te houden en warmte vast te houden. In de zomer kun je raambekleding gebruiken om ongewenste warmte van de zon buiten te houden. Raambekleding is een van de meest effectieve manieren om de luchtstroom in een kamer te regelen.

Kindveiligheid

Raambekleding kan ook nuttig zijn om verwurging door koorden te voorkomen. Jaloezieën met lange koorden die aan de zijkanten van de ramen naar beneden bungelen, vormen een risico voor kinderen. Het kan een enkele keer voorkomen dat ze erin verstrikt raken tijdens het spelen of springen op meubels bij het raam.