Halfverharding is niet meer weg te denken als bestrating in de natuur, maar ook als fietspad of wandelpad in dorpen en steden. Maar wist je dat halfverharding ook geschikt is voor in de tuin? Halfverharding is namelijk een milieuvriendelijke en duurzame optie als het gaat om de bestrating van je tuin. Vaak wordt er gekozen voor tegels als het gaat om je tuin, maar dit is echter geen goed idee als het gaat om afwatering. Halfverharding zorgt ervoor namelijk voor dat het water goed wegloopt, waardoor het groen in je tuin voldoende water krijgt. Er zitten nog veel meer voordelen aan het aanleggen van een halfverharding in je tuin.

Betere afwatering door halfverharding

Dit is al eerder genoemd, maar water is een belangrijk onderdeel van je bestrating in je tuin. Vaak blijft water liggen op de tegels en dit kan ervoor zorgen dat het water niet weg kan en blijft liggen. Hierdoor moet je in plassen lopen in je tuin. Daarnaast kan het water ook niet bij de planten in je tuin komen. Het water wordt makkelijker opgenomen door de grond met halfverharding. De planten in je tuin krijgen voldoende water en je hebt geen last van natte voeten.

Breed assortiment

Halfverharding bestaat uit verschillende materialen en kleuren. Halfverharding is volledig duurzaam. Dit komt doordat het materiaal slijtvast is en goed blijft liggen op zijn plek. Hierdoor is er weinig onderhoud nodig. Je kunt kiezen uit materialen als: steentjes, grind, schelpjes, leem en zand.

Vormen creƫren in je tuin

Je hoeft in een tuin niet alleen te denken aan simpele rechte vormen als het gaat om halfverharding. Met halfverharding in je tuin kun je makkelijk ronde vormen in je tuin aanbrengen. Wil je dit bereiken met tegels, dan vergt dit wel wat precisiewerk. Met halfverharding is dit vaak vele malen gemakkelijker. Het materiaal is vaak klein, waardoor grote oppervlakte gemakkelijk meebuigen tot een vorm. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een omheining om halfverharding op de juiste plek te houden.

Kortom, halfverharding is een goede manier om je tuin te voorzien van bestrating. Tegels kunnen vaak duur zijn en enige precisie nodig hebben. Bij halfverharding is het aanleggen gemakkelijk en vaak vele malen goedkoper dan tegels.