Buiten is het nog regenachtig en koud, maar we kunnen daarom niet wachten om alvast te fantaseren over de lente. De tijd dat het buiten ruikt naar bloemen die in bloei staan en de lammetjes worden geboren. Je tuin kan na de vrieskou een nieuwe sfeer gebruiken en in huis maakt de kerstboom plaats voor lente items. Wij geven je een paar leuke ideeën om je huis een vrolijke lentesfeer te geven.

Bloemen staan centraal

Als je aan de lente denkt, denk je al snel aan bloemen in allerlei vrolijke kleuren. Of het nou in je tuin is of in huis, bloemen geven een frisse en gezellige sfeer. Verzin op welke plek in je tuin (of balkon) je nieuwe bloemen zou willen planten, want voor verschillende bloembollen is dit zelfs in januari nog mogelijk om te doen. De meest geschikte bloemen die je in de winter nog kunt planten zijn tulpen, narcissen, irissen en blauwe druifjes. Je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je in januari nog plant, deze bloemen wel iets later zullen bloeien. In huis is het natuurlijk altijd mogelijk om mooie bloemen of planten neer te zetten. Kies voor kleurrijke combinaties die bij jouw interieur passen. Tip: je kunt ook een lege jampot vullen met wat mos en bloemetjes en deze aan een koord hangen, als leuke en originele versiering.

Creatief met kaarsen

Als je aan kaarsen denkt denk je misschien niet gelijk aan de lente, maar je kunt er zeker leuke dingen mee. De meeste mensen kopen talloze kaarsen in rond december, waar er altijd nog wel een paar van overblijven. Om de kaars een frisse lente look te geven, kun je deze in het uiteinde van een fles zetten. De fles kun je vullen met water en een paar takjes van een plantje erin stoppen. Zo sla je twee vliegen in één klap, door een combinatie te maken van gezellige kaarslicht en de frisheid van een plant.