We staan er in Nederland om bekend onze tuinen te omheinen met schuttingen. Het staat er dan ook vol mee, wanneer je er echt op gaat letten. En wie goed kijkt, ziet ook veel verschillende soorten schuttingen. Voor ieder wat wils. Authentieke natuurlijke omheiningen, gaaspanelen, beton schuttingen en houten schuttingen. Wat betreft die laatste twee is de combinatie tussen een schutting van beton en hout enorm populair. Wat is een hout beton schutting dan precies en waarom is deze variant zo geliefd om onze tuin mee af te scheiden?

De keuze uit houtsoorten voor een schutting is reuze

Jarenlang koos men steevast voor een traditionele houten schutting. Een natuurlijke uitstraling, waarbij je ook nog eens ruime keuze hebt uit tal van houtsoorten met elk weer specifieke kenmerken. Hardhout, vuren hout, Douglas hout en grenen hout zijn enkele voorbeelden van populaire soorten voor schuttingen. Ook zie je in met name stedelijk gebied nog veel beton schuttingen. Dat spreekt waarschijnlijk voor zich, maar ook hier kan met het beton gevarieerd worden in het uiterlijk van een schutting. De diverse vormen en kleuren geven toch telkens weer een andere draai aan de textuur en dus het uiterlijk van een beton schutting.

Ook beton schuttingen zijn niet allemaal hetzelfde

Stevig, zeer duurzaam en vraagt nauwelijks onderhoud. Zeker voor de omheining van huurwoningen dus een zeer geliefde schutting, maar ook in het jongste stukje van Nederland kom je ze veel tegen. Dan hebben we het natuurlijk over de Flevopolder, met steden als Almere in het bijzonder. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw ontpopte zich uit nieuw ontgonnen land ook nieuwe woningen en dus steden. Ook gezien de redelijk centrale ligging ideaal voor ondernemers, zeker gezien de groeimogelijkheden voor deze ‘nieuwe’ stad.  Voor zowel aanbieder als consument is de beton schutting Almere dus een vertrouwd en geliefd product. Toch hangt er aan alleen beton een aardig prijskaartje. En ook al kan er met dit materiaal flink gevarieerd worden, het aanzicht wordt er toch eentonig van.

De ideale mix van een hout beton schutting

Waarom dan niet het beste van twee werelden? De combinatie tussen beton en hout voor schuttingen is populair in alle segmenten en voor elke portemonnee. Met een hout beton schutting Almere garandeert men zich van de stevigheid van beton en de natuurlijk charme van hout. Zo zijn de schutting panelen, ook wel de tussenschotten, van een gewenste houtsoort en worden het onderstel en de steunpalen van beton gemaakt. Als voordeel een oogstrelend en afwisselend design, gecombineerd met de stevige en duurzame eigenschappen. Een hout beton schutting gaat vaak tientallen jaren mee, wanneer je het hout zo nu en dan voorziet van enige verzorging als schoonmaken, beitsen en lakken. Ook de prijs van dit soort schuttingen kent een gulde middenweg tegenover de schuttingen van enkel hout of beton. 

Waarom een hout beton schutting laten plaatsen?

Een hout beton schutting plaatsen? Ga op zoek naar de varianten en mogelijkheden die passen bij jouw af te scheiden omheining. Laat je ook goed informeren over met name de kracht van de verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen. En natuurlijk wat je persoonlijk het mooiste vindt passen. In de omgeving Almere vind je ervaren specialisten die je hout beton schutting vakkundig kunnen plaatsen. Vaak ook nog eens met aanbiedingen als een gratis montage (bij afname van een bepaalde hoeveelheid strekkende meters). Met als eindresultaat een strakke, stevige en mooie afscheiding waar je tientallen jaren plezier aan beleeft.