Een plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange dag werken. Als je je achtertuin wilt opknappen, is kunstgras misschien wel dé oplossing die je zoekt. Het wordt steeds populairder vanwege verschillende factoren – van eenvoudig onderhoud en lange levensduur tot de milieuvoordelen en het natuurlijke uiterlijk. In dit artikel vertellen we je er graag meer over!

#1 Gemakkelijk onderhoud

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig, omdat het niet hoeft te worden gemaaid, geïrrigeerd of bemest. Het vereist alleen af en toe borstelen om de vezels rechtop te houden. Omdat je geen water hoeft te geven, niet hoeft te maaien en niet hoeft te wieden, is kunstgras een prima optie als je geen tijd of energie hebt voor regelmatig onderhoud. Wel zo fijn!

#2 Lange levensduur

Kunstgras van hoge kwaliteit kan met de juiste verzorging en onderhoud wel 15 jaar meegaan. Het gaat langer mee dan natuurlijk gras en het blijft er het hele jaar groen en levendig uitzien. Dit maakt het een goede investering voor wie een mooie tuin wil zonder zich zorgen te hoeven maken over dure vervangingen in de toekomst.

#3 Milieuvriendelijk

Kunstgras heeft geen water of pesticiden nodig, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor natuurlijk gras. Ook wordt er geen brandstof verbruikt bij het maaien van het gras. En omdat het niet vaak besproeid hoeft te worden, spaart het ook de hulpbronnen in gebieden waar droogte en watertekorten vaak voorkomen.

#4 Natuurlijke look

Moderne kunstgrassen hebben een realistisch uiterlijk en voelen aan als natuurlijk gras. Hierdoor is het een aantrekkelijke optie geworden voor mensen die de uitstraling van een grasveld willen, zonder het onderhoud en de kosten van natuurlijk gras. Met de nieuwste technologie is er nu kunstgras beschikbaar met kleuren die échte grassprieten nabootsen terwijl ze zacht en verend aanvoelen onder je voeten. Zo creëer je binnen no-time een heerlijke buitenplek

#5 Geschikt voor meerdere locaties

Kunstgras kan op vrijwel iedere locatie worden geïnstalleerd, inclusief daken, balkons, binnenplaatsen en sportvelden. Kunstgras is geschikt voor meerdere locaties omdat het weinig eisen stelt aan de ondergrond en het oppervlak waarop het wordt geïnstalleerd. Kunstgras is ook duurzaam en kan lang meegaan, zelfs onder zware omstandigheden en intensief gebruik, waardoor het een praktische en kosteneffectieve oplossing is voor veel verschillende locaties. 
Al met al is kunstgras een ideale manier om met elk budget je buitenruimte te upgraden zonder in te leveren op kwaliteit. Of je nu een onderhoudsarme tuin wilt dat er het hele jaar door fantastisch uitziet of een milieuvriendelijke optie die je tuin mooi houdt zonder al te veel middelen te gebruiken – met kunstgras zit je goed! Ben je benieuwd naar meer redenen waarom kunstgras zo in trek is? Lees ze hier!