Als je een onvergetelijke en duurzame uitvaart wilt creëren, moet je deze goed voorbereiden. Er zijn verschillende manieren om de uitvaart processen duurzaam te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor elektrische crematieovens in plaats van gasgestookte ovens. Daarnaast kun je ook het gebruik van plastic decoraties verminderen. Het is een goed idee om verse bloemen uit je tuin te gebruiken om de schadelijke impact op het milieu te verminderen. Bloemen spelen een essentiële rol bij de uitvaartplechtigheid. Daarom kan de uitvaart niet los worden gezien van bloemen. Laten we eens kijken welke bloemen je nodig hebt voor de uitvaart.

Een rouwboeket

Een rouwboeket is een bos bloemen versierd met een lint. Dit boeket wordt gebruikt om de kist te versieren. Soms worden ze ook uitgedeeld tijdens de uitvaartplechtigheid. In plaats van geïmporteerde bloemen te gebruiken, kun je beter een bloem boeket maken van de bloemen uit je tuin, of in ieder geval van een bedrijf dat duurzaam bloemen kweekt. Dit geeft een persoonlijk tintje aan de uitvaartplechtigheid.

Soorten bloemen voor rouwboeketten

De bloemen moeten de favoriete bloemen van de overledene vertegenwoordigen. Er zijn verschillende soorten bloemen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld witte rozen, rode rozen, zonnebloemen, orchideeën, anjers en lelies gebruiken. Elke bloem heeft een andere betekenis. Lily staat voor vrede voor de overledene. Rozen zijn het symbool van spirituele zuiverheid en liefde Orchideeën laten zien dat je echt van de overledene houdt. Combineer een aantal van deze bloemen voor een prachtige uitvaart.

Soorten bloemen Boeketten voor begrafenis

Er zijn verschillende soorten bloemen boeketten die je moet voorbereiden voor de uitvaartceremonie. In overleg met de uitvaartverzorger kun je een geschikt rouwstuk uitzoeken. Ten eerste heb je een begrafenis boeket nodig. Dit is een bos bloemen versierd met een lint. Meestal wordt dit boeket gemaakt van witte rozen. Vervolgens heb je een rouwkrans nodig. Deze rouwkrans is verkrijgbaar in verschillende vormen. Meestal wordt het op de kist gelegd. Het volgende rouwboeket dat je moet maken, is Biedermeier. Dit bloemstuk wordt vaak gemaakt van seizoensbloemen. Je kunt dit boeket naast de rouwkist plaatsen. Als laatste heb je een rouwdruppel nodig die is gemaakt van druppelvormige bloemen. Dit bloemstuk is ideaal om op de kist te leggen.