Misschien wil je een houten plantenbak kopen om je terras of patio mee te decoreren. Deze plantenbak is vrij populair omdat hij een natuurlijke en mooie uitstraling heeft. Je moet echter een manier vinden om deze plantenbak te onderhouden. Het is omdat het houtmateriaal gemakkelijk te rotten is. Een goed onderhoud kan voorkomen dat de plantenbak gaat rotten. De meeste houten plantenbakken zijn niet gemaakt van rotbestendig hout. Je moet dus verschillende handelingen uitvoeren om de duurzaamheid van de plantenbak te vergroten. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van houten plantenbakken.

Houtverduurzamingsmiddel gebruiken

De meest effectieve manier om de houten kist van Blokhut te onderhouden, is door houtverduurzamingsmiddelen te gebruiken. Deze methode kan worden gecombineerd met andere behandelingen om het effectiever te maken. Je moet een houtverduurzamingsmiddel en een penseel voorbereiden. Voordat je de plantenbak gaat verven met het conserveermiddel, dien je eerst de bak schoon te maken. Vervolgens moet je deze behandelen met fungicide was om schimmelgroei op de planter te voorkomen. Houtverduurzamingsmiddel is de meest effectieve behandeling om schimmel en algen te doden en te voorkomen.

Plastic voering en binnencontainer gebruiken

Je houten plantenbak zal in contact komen met het vocht uit grond en water. Om het contact te minimaliseren, moet je plastic voeringen in de plantenbak toevoegen. Je moet er echter voor zorgen dat deze plastic voeringen de afvoergaten niet afsluiten. De plastic voering kan verdamping in de planter voorkomen. Het is beter als je een dik plastic vel gebruikt, zodat het langer meegaat. Een ander idee om rotten te voorkomen is door een plastic binnenbak in de houten plantenbak te plaatsen. Als je je bloemen water wilt geven, kun je eerst de binnenbak verwijderen. Zo komt de planter niet direct in aanraking met het vocht. Kunststof containers vind je in verschillende soorten en maten. Zo kun je de bak kiezen die bij je houten plantenbak past.