We proberen stiekem allemaal een beetje met de trends mee te gaan, op het gebied van kleding maar ook in huis. Soms is het alleen lastig te voorspellen wat de trends in het nieuwe jaar gaan doen en hoe je dit in je interieur terug kan laten komen. Hier geven we een paar tips waarmee je huis 2022 hip doorkomt!

Materialen, motieven, texturen en kleuren

Vaak zien we de trends in materialen, motieven, texturen en kleuren elk jaar wel weer iets veranderen. In 2021 zijn dit vooral bruintinten geweest en hoekige of bolle vormen die terug komen in het meubilair. De interieurtrends van 2022 lijken hier nog een beetje op. De bruintinten hebben plaatsgemaakt voor lichte aardetinten; wit, beige, lichtbruin, gebroken wit en pasteltinten. Drukke motieven worden links laten liggen, het gebruik van texturen is weer helemaal terug. Of het nou terug ziet in je tapijt, kussens, of zelfs je onderzetters; veel items hebben een reliëf. De materialen die in 2021 blijven liggen, zijn leer of glanzende en gladde stoffen. In het nieuwe jaar worden zachte en fijne materialen volop gebruikt. Al met al is de stijl erg minimalistisch; de enige eyecatcher die je terugziet zijn zwarte aspecten. Randen van een spiegel of trap bijvoorbeeld.

Hoe combineer ik dit met functionaliteit?

Functionaliteit gaat een grotere en ‘slimmere’ rol hebben in de nieuwe interieurtrends. Steeds meer items hebben meerdere functies en mogelijkheden, waardoor je makkelijk meer ruimte in huis kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante koffietafel, waar je twee krukjes onderuit kunt schuiven. Daarnaast zul je veelvuldig terug zien komen dat in de slaapkamer het bed te veranderen is in een bank. Sommige kasten zijn ook verleden tijd, bij het (ver)bouwen van een huis wordt er wel eens gekozen om een paar ruimtes uit de muur te laten halen. Zo kun je boeken, vazen, of servies kwijt op een handige manier, zonder een kast te zetten.