De meeste mensen die er geen rode jeukende bulten van krijgen, zijn gek op huisdieren. Toch komt het voorjaar er alweer langzaam aan en gaan katten en honden in de rui. Ze verliezen hun wintervacht. Dit is voor ons als baasjes soms erg vervelend, want dat haar zit ineens overal. Hier geven we een paar tips om zo min mogelijk last te hebben van dat haaruitval.

Gadgets en alternatieven

Er zijn tegenwoordig natuurlijk genoeg gadgets en tools op de markt om haar gemakkelijk te kunnen verwijderen van je bank of autobekleding. De meest bekende is misschien wel de plakroller, die je ook voor je eigen kleding kunt gebruiken. Deze jaren oude uitvinding is erg simpel om te gebruiken en vaak goedkoop, je hoeft alleen maar een stukje papier van de roller af te halen en je kunt aan de slag. Heb je nou last-minute visite en geen roller in huis? Als je duct-tape of plakband heb kun je hier hetzelfde effect mee creëren, pak een stuk en haal makkelijk het haar weg. Verder zijn er nog meer huis artikelen die erg goed werken, zelf een staalsponsje. Dit houdt al het haar vast, maar pas op voor krassen op het parket of de tafel.

Preventieve tips

Honden- of kattenhaar is dus redelijk makkelijk op te ruimen, maar het zou natuurlijk handiger zijn als je dit voor bent. Het wassen van je huisdier kan al erg helpen, zo hoef je alleen het putje schoon te maken en zal het overige haar langer vasthouden. Ook de voeding van je dier kan meer invloed hebben dan je misschien denkt; de kwaliteit van brokken kunnen ervoor zorgen dat je dier een gezonde vacht behoudt. Daarnaast is het voor de handliggend, maar wanneer je je dier vanaf moment één traint om niet op de bank te gaan liggen, zal dit je veel opruimen schelen.