Kinderen houden zich tegenwoordig steeds meer bezig met digitaal vermaak, maar dat betekent niet dat ze zich niet meer kunnen vermaken in de tuin. Maak je tuin aantrekkelijk voor de kinderen; zo zullen ze vanzelf meer naar buiten gaan. Zeker nu het lekkere weer er aan komt!

Interesses van je kind
Voor dat je begint aan het speelparadijs, is het handig om te weten waar de interesses van je kind liggen. Hier kun je dan je ideeën op aanpassen. Sommige vinden een speeltoestel helemaal het einde, terwijl andere kinderen misschien juist meer ruimte willen om lekker te kunnen voetballen.
Heb je niet veel ruimte in de tuin? Er zijn genoeg oplossingen! Denk bijvoorbeeld aan een parcours van losse onderdelen zoals pionnen, deze kun je op momenten dat het niet gebruikt wordt weer opbergen en staan ze dus niet altijd in het zicht.

Boomhutten
Een boomhut is toch wel een droom van ieder kind! Het is een eigen plekje, waar kinderen hun ding kunnen doen en letterlijk een andere kijk op de tuin hebben. Laat de boomhut op sterke kastanje palen staan door een platform hierop te bevestigen en daarop het huisje te bouwen. Denk ook aan de buitenruimte van een boomhut, een mooi terrasje erop is minstens net zo belangrijk als de binnenruimte. Maak de boomhut extra avontuurlijk door een leuk weggetje te maken op weg naar de boomhut.

Speeltoestel
Vraag aan je kinderen welk speeltoestel ze leuk vinden. Denk hierbij aan een schommel, een glijbaan of een klimtoestel. Een van de meest gebruikte manieren om een kindvriendelijke tuin te maken is misschien wel een speeltoestel. Ben je zelf handig en heb je enig technisch inzicht? Maak dan zelf een speeltoestel en maak samen met je kind het ontwerp, dat op zich is al een leuke bezigheid! Bij Adéquat hebben ze stevige palen om degelijke speeltoestellen te maken, ook hebben ze duurzame omheiningen.